0+ Maanden

0+ Maanden
Vanaf de geboorte

Een paar uur na geboorte, kunnen zuigelingen gezichten trekken bij het proeven van zoete, bittere en zure smaken. Baby’s drukken hun lippen samen en tonen een vertrekking op hun gezicht bij het proeven van een druppel azijn. In tegenstelling tot het eerste voorbeeld zullen pasgeborenen hun gezicht ontspannen en gunstig reageren op een zoete smaak.

Al in de baarmoeder vindt een ‘leerproces’ voor smaak plaats. Er is aangetoond dat een foetus in de baarmoeder in staat is het vruchtwater te ‘proeven’. Moedermelk lijkt wat betreft geur en smaak op vruchtwater. Hierdoor is een baby in staat zijn ‘eigen’ moedermelk te herkennen.

polaroid_16_232_normalMoedermelk heeft een zoete smaak en voorziet de pasgeboren baby volledig van voeding en bescherming. Verder biedt moedermelk ook nieuwe smaken afkomstig van de voeding van de moeder. Indien de moeder bijvoorbeeld van wortel houdt en deze regelmatig zal eten zal deze smaak ook regelmatig via de moedermelk aan de baby worden doorgegeven. Zo maakt de baby kennis met verschillende nieuwe smaken en leert ze te waarderen.

 

Indien je geen borstvoeding (meer) geeft is BiobimLac een prima keuze. Klik hieronder voor meer informatie.

producten

 

 

Borstvoeding is het mooiste en beste wat een kindje kan krijgen. De liefde en contact met je baby als bij borstvoeding is niet te evenaren.
Borstvoeding bevat heel veel waardevolle voedingsstoffen en afweerstoffen. Deze zijn nodig voor de groei en ontwikkeling van je baby. Een baby profiteert optimaal van deze voordelen als er ten minste zes maanden borstvoeding wordt gegeven.


illustration-butterfly