FAQ

FAQ
Flesvoeding

Kan ik flesvoeding voor een hele dag klaarmaken?

Als je bereide flesvoeding bewaart, kan het zijn dat bacteriën zich ontwikkelen. Je baby kan hierdoor ziek worden. Ook gaan er op deze manier veel voedingsstoffen verloren. Beter is het om telkens één flesvoeding te maken die meteen geconsumeerd wordt. Daarom adviseren we voeding voor baby’s van 0 tot 6 maanden niet te bewaren en binnen een uur te gebruiken.

Mag ik voor het slapen gaan wat Rijstpapje in de flesvoeding doen?

Vanaf vier maanden mag je Biobim Rijstpapje aan de flesvoeding toevoegen. Bouw de hoeveelheid rustig op. Begin met een eetlepel. Je baby kan dan langzaam wennen aan het nieuwe voedingsmiddel. Rijstpapje verhoogt de energiewaarde van de voeding en houdt je kindje langer verzadigd.

Wat kan ik doen als pap vermengd met Biobim Ekobaby niet door de speen gaat?  

Zorg er in ieder geval voor dat je een papspeen gebruikt. Deze heeft een grotere opening (vaak een sneetje). Eventueel kun je de opening met een mesje vergroten. Ook zijn er drinkbekers verkrijgbaar waaruit je baby pap én melk kan drinken. Tenslotte zou je de pap met een lepeltje kunnen geven uit een schaaltje.

De flesvoeding lost niet goed op, hoe kan dat?

Let erop dat het water de juiste temperatuur heeft als je het poeder toevoegt (ca. 37 ˚C). Indien het water te warm of te koud is, lost het minder goed op. Zorg dat de fles goed wordt geschud.

Waarom Opvolgmelk in plaats van gewone melk?

Koemelk bevat veel eiwit en natrium (zout). Dit kan de nieren van je baby overbelasten. Bovendien bevat koemelk te weinig voedingsstoffen voor kindjes jonger dan 12 maanden. Biobim Ekobaby Opvolgmelk is afgestemd op de voedingsbehoeften van baby’s vanaf zes maanden.

Waarom is er Biobim Ekobaby 3?

De samenstelling van Biobim Ekobaby 3 is speciaal afgestemd op de behoefte van de opgroeiende dreumes / peuter.

Hoe kan ik flesvoeding meenemen?

Neem een afgemeten hoeveelheid gekookt water mee in een thermoskan en de juiste hoeveelheid Biobim melkpoeder in een bakje. Voeg alles ter plekke samen, goed schudden, de temperatuur controleren, en klaar ben je. Bij jonge zuigelingen is het belangrijk de benodigde materialen zorgvuldig te reinigen voor gebruik.

Moet ik het water koken voor de bereiding van flesvoeding?

In Nederland is het niet het water voor bereiding van flesvoeding te koken. Wel is het raadzaam uit de kraan even te laten lopen zodat restjes metaal uit de boiler of geiser wegspoelen. Gebruik geen warm kraanwater. Je mag het water ook eerst koken. Laat het daarna wel afkoelen tot ca. 37 graden.

Bijvoeding

Zijn de nieuwe papjes anders qua smaak, geur en textuur?

In de vernieuwde lijn babypapjes zijn zes vertrouwde varianten opgenomen. Wel hebben alle pappen nieuwe namen gekregen en een verbeterde receptuur. Hierdoor kan het zijn dat je de pap anders ervaart dan je gewend bent.

Waarom is Biobim Rijstpapje gemaakt van witte rijst?

Door veranderingen in de wetgeving over babyvoeding, gebruiken we geen volkoren rijst meer voor Biobim Rijstpapje.

Waarom zijn de pappen in andere leeftijdsfasen ingedeeld?

Met de oude indeling boden we voor elke maand een andere pap. Met de nieuwe indeling heb je veel meer keuze binnen elke leeftijdsfase. 4+ voor de eerste hapjes, 6+ voor nieuwe smaken en 12+ voor stoere dreumesen die klaar zijn voor nieuwe texturen. Bovendien kun je producten uit de fases waar je kindje al ‘voorbij’ is gegroeid gewoon blijven gebruiken.

Kan ik Biobim papjes mengen met borstvoeding?

Alle onze babypapjes mengen uitstekend met borstvoeding. De pap wordt iets dunner dan bij bereiding met zuigelingenvoeding.

Hoe kan ik het beste starten met bijvoeding?

Je kan starten met bijvoeding vanaf vier maanden. We raden aan te beginnen met een enkelvoudig hapje. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het toevoegen van Biobim Rijstpapje aan de borst- of flesvoeding. Daarnaast kan het eerste groente- of fruithapje worden geïntroduceerd. Kieshapjes met één soort groente of fruit. Zo kan je baby makkelijker wennen aan bijvoeding. Als dit goed gaat, kun je andere smaken proberen.

Hoe lang mag een potje Biobim worden bewaard?

Ongeopend is een potje Biobim houdbaar tot de datum die op de deksel staat vermeld. Ongeopende potjes kun je gewoon ongekoeld in de keukenkast bewaren. De potjes van Biobim hebben een soort garantiedeksel. Gebruik de inhoud niet wanneer je een klik hoort als je de deksel indrukt. Nadat het potje is geopend, moet het goed afgesloten in de koelkast worden bewaard en binnen 24 uur worden geconsumeerd.

Wat is nitraat en waar zit veel nitraat in?

Groenten zijn een belangrijke bron van nitraat. Het zit bijvoorbeeld in spinazie, bietjes, andijvie, postelein, sla en spitskool. Geef zuigelingen jonger dan zes maanden geen nitraatrijke groenten en kinderen ouder dan zes maanden niet vaker dan tweemaal per week.


illustration-butterfly