De nieuwe hype van dit moment
illustration-rabbit-n-goose

De nieuwe hype van dit moment


Een mindfulle bezigheid

Heb jij al een broodje gebakken? Het is de nieuwe hype van dit moment. En terecht! Die heerlijke geur uit de oven, het trage, maar wonderlijke rijsproces van het deeg. Er bestaat bijna niets lekkerders dan een zelfgebakken brood!

Een welkome, mindfulle bezigheid in deze tijden van thuisblijven. Ook een leuk project om samen met je kinderen te doen, tussen al het thuiswerk door.

Het geheim achter een echt goed brood is eigenlijk heel eenvoudig, namelijk, GEDULD en tijd!

Voor de bolletjes op de foto, volgden wij het volgende recept.

Benieuwd naar jullie baksels!

Bereiding

Ingrediënten:
350 ml handwarm kraanwater
5 g gedroogde gist
550 g tarwebloem
10 g zout
1 tl olijfolie

Mix water, gist, bloem en zout en kneed het tot een zacht en soepel deeg. Vet een kom in met de olie en doe het deeg erin. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.

Haal het deeg er uit, druk het plat en vouw het een aantal keren dubbel. Leg het vervolgens met de vouwnaden naar beneden terug in de kom. Dek af met folie en laat nog eens 1 uur rijzen.

Haal weer uit de kom, verdeel het deeg in gelijke delen (wij sneden het in zevenen) en maak er bolletjes van en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Dek af met folie en laat nog eens een uur rijzen. Verwarm de oven voor op 230 graden. Knip de bolletjes in, bestrooi eventueel met wat bloem en bak ze bruin in circa 25 minuten.

Share Button