Motorische ontwikkeling

Kind vervenMotoriek speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van baby’s en kinderen. Al vroeg leren ze door te spelen en bewegen de wereld om zich heen te verkennen. Vanuit de box kijken en grijpen baby’s al naar allerlei voorwerpen, vervolgens leren kinderen kruipen en uiteindelijk lopen om verder de wereld te kunnen ontdekken.

De ontwikkeling kan worden gestimuleerd door middel van spelen en bewegen. Kindjes leren spelenderwijs zichzelf, de omgeving en anderen kennen. Motoriek en de algehele ontwikkeling zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Kleuren

Kind kleurenSamen met je kindje kleuren is niet alleen leuk, het stimuleert ook de (motorische) ontwikkeling. Het prikkelt de fantasie van je kleintje. Het bevordert de concentratie. Je kindje oefent het beheersen van de spieren in de handjes en vingers. Bovendien bevordert het de herkenning van kleuren en vormen.
In het begin beleeft je kindje vooral veel plezier aan het krassen op kleurplaten. Het geeft niets dat er buiten de lijntjes wordt gekleurd of dat de kleuren nog niet kloppen. Hier vind je vrolijke Biobim kleurplaten, met grote inkleur velden, die aansluiten bij de belevingswereld van je kleintje vanaf 12 en 18 maanden.

Tip: wissel potloden, krijtjes en stiften af met vingerverf. Met verf laat je je kindje zien wat er gebeurt als je twee kleuren mengt.

Kleurplaat voor 12+:

Biobim kleurplaat bal

 

 

 

 

Kleurplaten voor 18+:

Biobim kleurplaat kabouter Biobim kleurplaat slak