Vakantie tips

Jippie! De vakantie is in aantocht, een goed vooruitzicht! Met kinderen op vakantie gaan is toch wel een tikje anders dan met z’n tweetjes, maar wat is het héérlijk om samen op vakantie te zijn.
Ik zet voor Biobim wat persoonlijke vakantietips voor je op een rijtje, om je reis en de vakantie soepeltjes te laten verlopen.

Wat betreft voeding

biobimonderweg5– Als je je kindje nog borstvoeding geeft, neem dan een luchtige en lichte doek mee.
Hiermee kun je je kindje én jezelf tijdens het voeden beschermen tegen wind, zon en eventueel gegluur.
– Krijgt je kindje flesvoeding? Neem dan een thermosfles mee.
Kokend water koelt hierin langzaam af, en met een fles koud water bij de hand kun je het water altijd op de juiste temperatuur mengen.
Mijn ervaring is, dat als we de thermofles ’s avonds vulden met kokend water, deze dan ’s morgens precies op drinktemperatuur is. Een zogenaamde melkpoedertoren is hierbij ookMelkpoeder-toren-Suavinex 4 doosjes Jillswebtique-500x500 handig. Doe hier vooraf de afgemeten hoeveelheid voeding in en je hebt alles bij de hand.

Tip: Doe een groente- en fruit hapje samen met een lepeltje en slabbetje in de tas van je kindje. Dat maakt je meer flexibel op momenten dat je kindje honger krijgt.


Nog een paar praktische tips:

– Check of er op je vakantiebestemming een kinderstoel en/of kinderbedje beschikbaar is. Dat scheelt veel ruimte in de auto.
– Neem uiteraard zonnebrand, zonnepetjes, een parasol, en eventueel UV zwemkleding mee. Wil je gaan zwemmen met je kindje, doe dat dan nooit in een gewone luier! Deze biobimonderweg3nemen lucht op, waardoor de billen omhoog komen en daardoor het hoofdje onder water kiept. Beter is blote billen of een zwemluier.
– Gebruik een draagdoek of draagzak. Je kindje vindt het heerlijk om gedragen te worden en het is ook gemakkelijk tijdens mooie wandelingen op heuvel- of bergachtig terrein.
– Dek nooit de hele kinderwagen af! De temperatuur loopt dan heel snel op aan de binnenkant, dus zorg dat er altijd frisse lucht onder het doek door kan. Bij een donkere kinderwagen kan het handig zijn om een lichte doek over de kap heen te leggen om de zon meer te weerkaatsen.biobimonderweg
– Ook handig om bij je te hebben; anti muggenspul, prikweg, thermometer, alcholdoekjes, viburcol/paracetamol, tekenpincet.
– Vertrouwde spulletjes van je kindje van thuis en speelgoed! Fijn voor onderweg en op de bestemming.

Biobim wenst jullie een hele fijne vakantie toe!

Share Button