4+ Maanden

4+ Maanden
4 maanden en ouder, de eerste hapjes proeven

Tot de zes maanden kan je kindje alles uit de borst- of flesvoeding halen wat nodig is op deze leeftijd. Daarna is het echt tijd om ‘vaste’ voeding te introduceren. Sommige kindjes beginnen al voor de zesde maand met bijvoeding. Dit kan in overleg met het consultatiebureau bijvoorbeeld vanaf de vierde maand. De oefenhapjes zijn als extra en bedoeld om je kind te laten wennen aan nieuwe smaken en te leren happen van een lepel. Ze nemen geen plaats in van de borst- of flesvoeding. Je kunt ze dan ook het beste geven na een borst- of flesvoeding. Je baby is dan ontspannen en heeft geen grote honger meer. Een goed moment om iets nieuws te proeven dus.

Vanaf vier maanden is het vooral kennis maken en wennen aan bijvoeding. Je baby krijgt zijn eerste papje, of fruit- of groentehapje. Je kunt je voorstellen wat een grote stap het is als je baby vaste voeding gaat eten; een mooi en bijzonder moment!

polaroid_2146_2493_normalHet is belangrijk om bij de eerste hapjes te starten met ‘enkelvoudige’ voeding (dus kies bijvoorbeeld niet direct voor een samengesteld potje met groenten, vlees en aardappel).
Zo geef je je kindje de tijd om aan nieuwe smaakjes te wennen. Het herhaald aanbieden oftewel tot tien keer laten proeven is soms nodig om te wennen aan de nieuwe smaak. Aan zachte smaken went je kindje het makkelijkst. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een Rijstpapje of een hapje van bijvoorbeeld appel of pompoen.

Onze producten zijn hier optimaal op afgestemd. Klik hieronder voor (meer informatie over) de producten die geschikt zijn voor kindjes van 4 maanden en ouder.

producten

 

 

Borstvoeding is het mooiste en beste wat een kindje kan krijgen. De liefde en contact met je baby als bij borstvoeding is niet te evenaren.
Borstvoeding bevat heel veel waardevolle voedingsstoffen en afweerstoffen. Deze zijn nodig voor de groei en ontwikkeling van je baby. Een baby profiteert optimaal van deze voordelen als er ten minste zes maanden borstvoeding wordt gegeven.


illustration-butterfly