Keurmerken

bottom_2_729_normal

Skal keurmerk: Ingrediënten van biologische landbouw

Al onze producten zijn gegarandeerd biologisch. Biologisch betekent dat de grondstoffen zijn verkregen van boeren die duurzame landbouw bedrijven. De gewassen worden niet bespoten met chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen, men gebruikt geen kunstmest, geen genetisch gemodificeerde gewassen en dieren krijgen de ruimte. Biologische producten worden gemaakt met respect voor natuur, mens en dier. Daarom kiezen wij al sinds 1982 voor biologisch.

Skal certificate


bottom_2_579_normal

Demeter keurmerk: Ingrediënten van biologisch-dynamische boeren

Alle Biobim potjes babyvoeding met groenten en fruit hebben het Demeter keurmerk voor biologisch-dynamische landbouw. Biologisch-dynamisch betekent dat de grondstoffen zijn verkregen van boeren die duurzame landbouw bedrijven, met respect voor de natuur. Deze boeren verbouwen hun gewassen niet alleen onder strenge biologische normen, maar houden ook rekening met de energetische krachten van plant en aarde bij teelt en oogst. Zo krijgen gewassen de tijd om in balans met het ecosysteem tot rijping te komen. En dat proef je!

Demeter keurmerk


bottom_2_580_normal

BRC keurmerk: Productie onder optimale voedselveiligheid

Voortdurende inspanningen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit heeft Joannusmolen de felbegeerde internationale BRC-A status opgeleverd. Het kwaliteitsteam, de productiemedewerkers, en de schoonmakers doen elke dag hun uiterste best deze status waar te maken. Naleving van de BRC-eisen wordt jaarlijks streng gecontroleerd en bevat voorwaarden m.b.t. hygiëne, opslag-, productie- en voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement.

BRC Certificaat 2017-2018

bottom_2_577_normal

Max Havelaar keurmerk: Inkoop onder Fairtrade voorwaarden

Voor ons heeft eerlijke handel altijd voorop gestaan. We zijn er dan ook trots op dat deze Fairtrade producten in de winkel liggen. Het Max Havelaar Fairtrade keurmerk is een garantie dat de ingrediënten zijn verkregen voor een stabiele, hogere handelsprijs dan gangbaar. Daarnaast profiteren onze Fairtrade boeren ook van sociale programma’s op het gebied van onderwijs, gezondheid en ondernemerschap, zodat zij in de toekomst een sterkere partij kunnen zijn op de wereldmarkt. Dat is pas fair!

Max Havelaar Fairtrade keurmerk

bottom_2_576_normal

FSC keurmerk: Verpakkingen van hout uit duurzame bossen

Joannusmolen hecht veel belang aan een duurzaam productieproces. Naast het verbruik van 100% groene energie en klimaatneutrale afvalverwerking, verpakken wij zoveel mogelijk in recyclebare materialen. Het karton dat wordt gebruikt in de verpakkingen is afkomstig uit verantwoord beheerde FSC-productiebossen en zelfs de drukinkt is gemaakt van soja-olie in plaats van synthetische olie. In FSC-bossen wordt alleen selectief gekapt, is omzetten van bos naar plantages verboden en zijn maatregelen voor milieu en bosbescherming actief.